INTERVJUJI IN ČLANKI


    

    

MNENJA


    

    

Katalog    

    

LITERATURA


    

    

GALERIJA


    

    
    

    

VIDEO


    

    

    

    

POVEZAVE


    

    

Dr. Neal Barnard
Physicians Committee
for Responsible Medicine
http://www.pcrm.org/health

Dr. Joel Fuhrman
https://www.drfuhrman.com/

Dr. Michael Klapper
Nutrition –Based Medicine
https://doctorklaper.com/

Dr. Dean Ornish
Lifestyle Medicine
http://deanornish.com/

Klinika za postenje
dr. Otto Buchinger
http://buchinger.de/

dr. Keki R. Sidhwa - Popolnost naravnega življenja
http://drsidhwa.com/

Klinika za postenje
dr. Alec Burton
http://www.alecburton.com/
http://www.arcadiahealthcentre.com.au/

Vadba rekreativnega teka in triatlona - Celje
http://www.srk-celje.si/

Vadba rekreativnega teka v Ljubljani
http://www.tekaskitrener.si/

Domača hrana iz slovenskih kmetij
http://www.kupujmodomace.si/kupdom/
    

    

MODROSTI


    

    

AUDIO


    

    

Foto album
    

    


ČLANKI
IN


    

    

INTERVJUJI
Zakaj nekateri ne ozdravijo  - Marjan videnšekMnogi ljudje zaradi zdravstvenih težav začno spreminjati način obnašanja. Tisti vztrajni in trmasti uspejo, nekateri pa ostanejo na pol poti ali pokleknejo. V naših skupinskih programih Preporodove  šole zdravega načina življenja, so mnogi dobili zagon in novih moči, vendar pa vsi ne premagajo svojih bolezni. Vzroki so različni:

1.     Nekateri pridejo v program dovolj zgodaj, da bi lahko ozdraveli, vendar zaradi različnih razlogov ne vztrajajo dovolj dolgo, da bi dosegli svoj namen. Ali nimajo dovolj časa, ali jim je važnejše njihovo podjetje, ali se ne držijo programa (zdrave prehrane in ostalega) dovolj dolgo, da bi popolnoma ozdraveli.

2.     Neredki so tudi tako nespametni, da zapravijo čas in denar za udeležbo v programu, kjer se naučijo bistvenih stvari za zdravo življenje, pa se potem tega sploh ne držijo in se pregrešijo v mnogih načelih zdravega življenja. Taki bi radi zdravje kupili, niso pa si ga pripravljeni zaslužiti. Ne morejo razumeti, da se nič ne more spremeniti,  če nič za to ne naredijo.

3.     Posamezniki so prišli v program v stanju, ko je bolezenski proces že tako močno poškodoval nekatere vitalne organe, da so ti bili že praktično uničeni, in je človek dejansko že umiral.

"Če je bolezen zdravilni proces, zakaj potem vsi bolni ljudje ne ozdravijo?" Eden največjih mislecev higienizma, dr. Herbert M. Shelton je na to, zelo smiselno vprašanje odgovoril takole:

Ozdravijo v vseh primerih, razen v naslednjih treh:

a.     V primerih, ko so vzroki bolezni uničujoči.

b.     V primerih, ko se vzroki bolezni ohranjajo in vzdržujejo, ter organizem izčrpavajo preko možnosti samozdravljenja.

c.      V primerih, ko so zdravilni napori organizma zatrti ali potlačeni s kemičnimi sredstvi ali terapijami, ki preprečujejo življenjskim silam samozdravljenje.

Da bo takšnih primerov čim manj, sami prevzemimo odgovornost za svoje zdravje in vsak dan modro poskrbimo za zadovoljevanje vseh svojih življenjsko pomembnih potreb.

V zadnjem času se vedno več ljudi ob bolezenskih stiskah odloča za postenje in presno hrano. Nekateri zdravniki uradne medicine sicer odločno nasprotujejo takšnemu načinu zdravljenja, toda praksa vendarle kaže zelo pozitivne rezultate. Tudi pri 57 letni višji socialni delavki Slavici Perme iz Grosuplja, ki je zbolela za revmatoidnim artritisom in je že skoraj pristala na invalidskem vozičku. Toda s postom in presno hrano je doživela neverjetni preporod ter si ponovno povrnila zdravje.
2
0
1
8


    

    

1
9
9
2


    

    


NAROČNINA NA REVIJO:
Preporod – V sožitju z Naravo