INTERVJUJI IN ČLANKI


    

    

MNENJA


    

    

Katalog    

    

LITERATURA


    

    

GALERIJA


    

    
    

    

VIDEO


    

    

    

    

POVEZAVE


    

    

Dr. Neal Barnard
Physicians Committee
for Responsible Medicine
http://www.pcrm.org/health

Dr. Joel Fuhrman
https://www.drfuhrman.com/

Dr. Michael Klapper
Nutrition –Based Medicine
https://doctorklaper.com/

Dr. Dean Ornish
Lifestyle Medicine
http://deanornish.com/

Klinika za postenje
dr. Otto Buchinger
http://buchinger.de/

dr. Keki R. Sidhwa - Popolnost naravnega življenja
http://drsidhwa.com/

Klinika za postenje
dr. Alec Burton
http://www.alecburton.com/
http://www.arcadiahealthcentre.com.au/

Vadba rekreativnega teka in triatlona - Celje
http://www.srk-celje.si/

Vadba rekreativnega teka v Ljubljani
http://www.tekaskitrener.si/

Domača hrana iz slovenskih kmetij
http://www.kupujmodomace.si/kupdom/
    

    

MODROSTI


    

    

AUDIO


    

    

Foto album
    

    


2
0
1
8


    

    

1
9
9
2


    

    

Maraton v renesančnih Firencah - utrinki


Večkrat se sprašujem: "Zakaj tečem?" Ali veste, da ne poznam točnega odgovora. Preprosto: ker moram. Moram in želim! Takrat, moje telo; tako gibanje, dihanje, misli; deluje usklajeno in na nekoliko višjih obratih; takrat se počutim še posebno živega. Tek na maratonu mi na nek način simbolizira življenje samo: disciplino, vztrajnost, nepopustljivost, uspeh, doseganje cilja, nagrado, zadovoljstvo, srečo in še kaj. Z vsakim pretečenim maratonom bolje spoznavam samega sebe. Maraton ni tekmovanje.  Maraton je zame preizkušnja, ki mi omogoča, da utrjujem svoje naravne danosti, se jih bolje zavedam, kot tudi, kar je še važnejše, da vidim svoje omejitve. Maraton je najboljši preizkus vztrajnosti, kar se jih lahko domislimo. Brez vztrajnosti pa ne moremo doseči nobenega življenjskega cilja.

Včeraj, 25. Novembra 2012 sem v Firencah tekel že tretjič. Prvič sem bil tam pred tremi leti, ko sem pričel s pripravami na svoj prvi, Ironman triatlon. In Firence so me s svojimi zgodovinskimi umetninami tako pritegnile, da se vračam znova in znova. Imajo posebno dušo, ki nikogar ne pusti neprizadetega.

Več kot 12 000 ljudi z 62 držav je stalo na startu 42 km dolgega teka.  Vsak s svojimi razlogi. Sam med tekom marsikaj premeljem, najdem pomembne rešitve, odložim kakšno breme,  največkrat pa med daljšim tekom dobim krasne ideje na področju mojega poklicnega delovanja. Tek je zame, ravno tako kot npr. sekanje drv ali  lopatanje vrta; način meditacije, ki me vedno usmerja k mojemu bistvu.

Vreme je bilo krasno in vzdušje ob progi je v Firencah vedno brez primere. Ogromno je ljudi, glasbenih skupin, majhnih otrok, ki nas želijo z dotikom rok spodbuditi in nam vliti novih moči.

Posebnih težav nisem imel in za maraton sem potreboval 4 ure in 31 minut. Nekateri, verjetno tisti, ki niso bili dobro pripravljeni, pa so na teku tudi precej trpeli.

Ob progi sem opazil veliko tekačev, ki so se zvijali v krčih. Nekdo je dobesedno tulil. Tega doslej še nisem videl. Tudi reševalna vozila so imela dovolj dela.

A kljub temu, večina priteče na cilj z blaženim nasmehom, mnogi se razjočejo od sreče ob uspešno dokončani težki preizkušnji.

            Zakaj naj bi tekli? Najbolje bo, da poskusite in sami boste prepoznali odgovor. Maraton vam lahko postane vrhunsko doživetje;  pa to ne pomeni, da lahko nadomešča še mnoga druga; ki ga boste želeli velikokrat ponoviti.

Enajsti dolgi maraton v treh letih   Foto: /naključni gledalec/Z nasmehom proti cilju   Foto: MarVidKo pritečeš do oznake za 42 km pa veš, da si zmagal. Pred tabo je le še 195 m, ki jih običajno še tako utrujen tekač, preteče.   Foto: MarVidMnogim se ob prihodu v cilj orosijo oči.  Foto: MarVidNAROČNINA NA REVIJO:
Preporod – V sožitju z Naravo


    

    

ŠPORTNO DRUŠTVO PREPOROD
Tekaška sekcija